Interfoni i videofoni

Interfoni i videofoni

Ukoliko želite ograničiti slobodan ulaz u vaš stambeni i/ili poslovni prostor, interfonski sistemi predstavljaju jedan vid kontrole pristupa i zaštite od neželjenih posjetilaca.

U verzijama sa ugrađenom intercom funkcijom služe i kao komunikacioni uređaj u internoj komunikaciji između npr. spratova u istom objektu.

Osoba koja nema ključ mora da pozvoni i sačeka da korisnik interfonskog sistema pritisne taster i odobri ulazak u objekat nakon identifikacije posjetioca preko interfonskog sitema.

Preko vanjskih kamera ili kamera ugrađenih u interfonski sistem (video interfon) korisnik sistema može vidjeti posjetioca na monitoru ili TV aparatu.

Za poslovne prostore gdje se želi dati mogućnost da zaposleni prolaze kroz kontrolisani ulaz bez navedene procedure koristeći beskontaktne kartice, moguće je upotrijebiti integrisani sistem elektronske zaštite ili sistem za kontrolu pristupa.

U okviru naše ponude možete naći komplete ili modularne sisteme  interfona URMET za privatne kuće i male firme u izdvojenim objektima i posebne interfonske sisteme za stambene zgrade sa više stanova. Obje vrste kompleta nudimo u izvedbi klasičnog (audio) interfona ili u varijanti video interfona.

Lepeza video interfona obuhvata rješenja sa crno-bijelom ili color tehnikom.

U svim varijantama nudimo rješenje i za električno otvaranje i zatvaranje brava na ulaznim vratima i kapijama,kao i upravljanje otvaranjem/zatvaranjem pokretnih kapija.